HTML

FreakCinema

Elfelejtett filmek, amiket látnod kell, a némafilmtől egészen a sexploitation-ig, a gyöngyszemtől a szemétig.

Friss topikok

Linkblog

Szilveszteri filmajánló

Sance 2009.12.30. 20:50

A látszat ellenére a blog nem halt meg, azonban sajnos egyéb dolgaim miatt még egy szűk hónapig nem lesz időm hosszabb posztot írni. Néhány rövidke írás azért belefér, így az elkövetkezendő hetekben átmegyek filmajánlóba, remélhetőleg a maréknyi olvasó legnagyobb örömére :). Nézzük, mit érdemes néznie a filmőrültnek év végén, ha esetleg éppen nem házibulizik, vagy már ott jelentkeznek az elvonási tünetek, és valamit sürgősen tenni kell.

 

Mire ajánlott odafigyelni 2009. december 30-án, vagyis ma este? Elsőnek itt van mindjárt a Sukiyaki Western Django (Duna TV, 22:00), Takeshi Miike "szamurájos" westernje, ami elsősorban a Franco Nero főszereplésével készült Django-nak állít emléket, és a stílusa miatt mindenképpen emlékezetes. Kicsit beteg, európai szemmel szokatlan és lassú film, de a befejezés minden westernrajongónak tetszeni fog, és Quentin Tarantino is tiszteletét teszi pár jelenet erejéig, szóval ma estére mindenképpen ez a legjobb választás.

Nem rossz opció azonban A pusztító sem (RTL Klub, 21:05). A címet látva páran talán furcsán néznek, de a filmtől nem vitatható el az, hogy hatalmas nagy királyság:). Ez az akciómozi a műfaj 80-as évekbeli változatának (egyik) utolsó darabja, sok látványos jelenettel, patkányburgerrel és az elképzelhető leggagyibb jövőképpel. Az egyetlen gond, hogy az RTL-nél valószínűleg most is megvágják a filmet.

Amit semmiképpen se nézzünk meg, az az Argo, így nem is írom ide, hogy hol és mikor adják :). Nem ragozom a miértet, szar és kész.

Ugorjunk is december 31-re, Szilveszter estéjére. A nagy büdös helyzet sajnos az, hogy a Szilveszter filmek szempontjából az év egyik leggyengébb napja szokott lenni, és most sincs ez másként, illetve mégis, mert még rosszabb a helyzet. Pár éve örülhetett az ember egy jó kis késő esti horrornak az éjféli koccintás után, manapság erről az örömforrásról is le kell mondanunk.

A két nagy kertévé közül a TV2 Joshi Bharat-al bünteti a jóízlést, az RTL Klub harmatgyenge filmválasztékkal "szórakoztat" éjfélig. Egyedül a Bud Spencer és Terrence Hill rajongók örülhetnek, hiszen este 7-től a Különben dühbe jövünk fut.

Éjféltől végre jön egy gyöngyszem is, mégpedig a Jack Jack - Az igazi rocksztár az első próbán meghal (TV 2, 00:05) című magyar dokufilmszerűség.  Ez az érdekes kis történet egy magyar supergroupról, a Jack Jack-ről, pontosabban első és egyetlen lemezük elkészítéséről szól, és mozis vesztét a nulla reklámon kívül anno az eredményezhette, hogy szereplői (pl. Ganxsta Zolee és Mester Tamás) az underground sikerhez túl populárisak, a téma viszont van annyira réteg, hogy senkit se érdekeljen kishazánkban. Ettől függetlenül a rockzene kedvelőinek feltétlenül ajánlott, és ráadásul még jó is. Rock on!

Börtönvonat Yumába, az utóbbi idők egyik legjobb westernje

A kifejezetten filmes csatornákra a sokkal nagyobb és jobb választék ellenére direkt nem tértem ki, mert az most sajnos nem fér bele, de azért felsorolás szintjén pár érdekesebb film: Börtönvonat Yumába (HBO), Michael Clayton (HBO2), Batman (TCM), Az éhség (TCM).

Nos, ennyi lett volna, a legközelebbi posztig pedig (és azután is:)) boldog Új évet mindenkinek, nem utolsósorban pedig kellemes józanodást :)!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freakcinema.blog.hu/api/trackback/id/tr561633673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása